Bekkenfysiotherapie – Fysio- en Oefentherapie Rhenen-Elst(U) – Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 51a 3911ME Rhenen Tel:0317 613467

Fysio- en Oefentherapie Rhenen-Elst (U)

Welkom in onze praktijk!

Het team bestaat uit elf personen met ieder een eigen specialisatie. Zo kunt u in onze praktijk naast reguliere fysiotherapie, revalidatie en oefentherapie Cesar, onder andere terecht voor manuele therapie, bekkenfysiotherapie, shockwave, echografie, slaapoefentherapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, handtherapie, dry-needling en fysio- en medische fitness. Ook bieden wij in Rhenen Floor® Zwangerschapstraining, Floor® Hersteltraining en Floor® Bevallingsvoorbereiding.

Een afspraak maken kan tussen 8.00 uur en 12.00 uur aan de balie in Rhenen, of u kunt ons bellen op nummer:

Voor Rhenen: 0317-613467

Voor Elst: 0318-471930

Voor Achterberg: 0317-615589

In de middag is onze telefonische bereikbaarheid beperkt.

Bekkenfysiotherapie

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie richt zich op (preventieve) behandelingen binnen het gehele buik-, bekken- en lage ruggebied bij vrouwen, mannen, kinderen en ouderen. Bekkenfysiotherapie is een behandelwijze waarbij u leert het bekken en de spieren van de bekkenbodem beter te voelen en bewuster te gebruiken. De spieren van de bekkenbodem kunt u niet goed zien en daarom is het soms moeilijk om ze goed te gebruiken en te trainen.

De bekkenfysiotherapeut geeft informatie over de bouw en de werking van het bekken en de bekkenbodemspieren. Aan de hand van oefeningen leert de bekkenfysiotherapeut u hoe u de spieren rond het bekken en de bekkenbodem kunt herkennen, voelen en trainen.

Ook kunt u bij onze bekkenfysiotherapeut terecht voor Floor® Zwangerschapstraining, Floor® Bevallingsvoorbereiding en Floor® Hersteltraining. Deze trainingen zijn actief, gericht op het behouden of verbeteren van kracht, stabiliteit en conditie tijdens de zwangerschap. Het voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat u zo fit mogelijk aan de bevalling en het aanstaande moederschap begint.

Begeleiding en behandeling door een bekkenfysiotherapeut is vaak zinvol om u beter inzicht te geven in uw klachten en hoe u er mee kunt omgaan.

Welke klachten behandeld een bekkenfysiotherapeut?

  • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting
  • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of ontlasten
  • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting (obstipatie)
  • Verzakkingen van blaas, baarmoeder en/of darmen
  • Pijnklachten in de onderbuik, rondom geslachtsorganen en/of de anus
  • Seksuele problematiek, gerelateerd aan functiestoornissen van de bekkenbodem
  • Behandeling voor en na operaties in de onderbuik
  • (Preventieve) Behandelingen van bekkenpijn en lage rugklachten tijdens zwangerschap en na de bevalling
  • Bekkenpijn en lage rugklachten door andere oorzaken dan de zwangerschap

Aanmelden voor bekkenfysiotherapie

U kunt zich op twee manieren aanmelden bij de bekkenfysiotherapeut: zonder verwijzing of met verwijzing van uw huisarts, medisch specialist of verloskundige. De zorgverzekeraar vergoedt de bekkenfysiotherapeutische behandeling alleen als u voor fysiotherapie verzekerd bent met een aanvullende verzekering. Alleen urineverlies klachten worden vergoed uit de basisverzekering, mits er een verwijzing aanwezig is.