Wat is Oefentherapie Cesar – Fysio- en Oefentherapie Rhenen-Elst(U) – Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 51a 3911ME Rhenen Tel:0317 613467

Fysio- en Oefentherapie Rhenen-Elst (U)

Welkom in onze praktijk!

Het team bestaat uit elf personen met ieder een eigen specialisatie. Zo kunt u in onze praktijk naast reguliere fysiotherapie, revalidatie en oefentherapie Cesar, onder andere terecht voor manuele therapie, bekkenfysiotherapie, shockwave, echografie, slaapoefentherapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, handtherapie, dry-needling en fysio- en medische fitness. Ook bieden wij in Rhenen Floor® Zwangerschapstraining, Floor® Hersteltraining en Floor® Bevallingsvoorbereiding.

Een afspraak maken kan tussen 8.00 uur en 12.00 uur aan de balie in Rhenen, of u kunt ons bellen op nummer:

Voor Rhenen: 0317-613467

Voor Elst: 0318-471930

Voor Achterberg: 0317-615589

In de middag is onze telefonische bereikbaarheid beperkt.

Wat is Oefentherapie Cesar

Wat is Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een actieve therapie, die zich bezighoudt met opheffen, verminderen en voorkómen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, welke zijn ontstaan door verkeerde houdingen en bewegingen. U traint dus om anders te leren bewegen en bent zelf verantwoordelijk voor het thuis en oefenen en toepassen van het geleerde in uw eigen omgeving.

Met behulp van de oefentherapeut-Cesar leert u bewuster om te gaan met uw eigen lichaam. U zult merken dat u steeds vaker automatisch kiest voor een betere houding en een meer gezonde manier van bewegen. En zo bent u dus uiteindelijk zelf degene die uw klachten kan verhelpen of verminderen.

Werkwijze

De eerste twee stappen in de behandeling zijn een intakegesprek en een onderzoek. De oefentherapeut onderzoekt waar de klachten vandaan komen; wat zijn uw dagelijkse bezigheden, welke houdingen en bezigheden veroorzaken klachten. Samen kijkt u, deels via een spiegel, naar uw houding en bewegingen. De oefentherapeut geeft hierbij inzicht in de relatie tussen de manier waarop u beweegt en uw klachten. De volgende stap bestaat uit oefenen (deels in de praktijk van de oefentherapeut en deels thuis).

Bij welke klachten kan oefentherapie Cesar ondersteunen?

  • Klachten door afwijkingen in het houdings- en bewegingsapparaat, zoals rug- , bekken-, nek- en schouderklachten.
  • Orthopedische aandoeningen zoals een scoliose, een kyfose, de ziekte van Scheuermann, artrose, en osteoporose.
  • Neurologische aandoeningen zoals HNP(hernia), ziekte van Parkinson en MS.
  • Reumatische aandoeningen zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew en fibromyalgie.
  • Bekkenbodemproblematiek, zoals een verzakking, incontinentie voor urine, etc.
  • Klachten tijdens en na de zwangerschap, zoals bekken- en rugklachten.
  • Ademproblematiek, zoals astma en hyperventilatie.
  • Chronische pijnklachten.

Zwangerschap

Oefentherapie Cesar kan u tijdens of na een zwangerschap helpen om klachten te verminderen of te voorkomen.

Tijdens een zwangerschap ondergaat uw lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. De buik groeit, de hormoonhuishouding verandert en uw houding en manier van bewegen veranderen ook. Deze veranderingen kunnen klachten veroorzaken rug-, bekken-, bekkenbodem- en ademklachten. Oefentherapie Cesar kan dan ondersteunen middels het versterken en ontspannen van spieren, houdings- en bewegingsadviezen , gericht op een goede belasting van rug en bekken, oefeningen ter verbetering van de lichaamshouding en adviezen m.b.t. de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Ontspanning

Veel klachten en problemen hangen samen met een te hoog spanningsniveau. De oefentherapeut Cesar kan samen met u zoeken naar diverse ontspanningstechnieken en –oefeningen.