Sportfysiotherapie – Fysio- en Oefentherapie Rhenen-Elst(U) – Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 51a 3911ME Rhenen Tel:0317 613467

Fysio- en Oefentherapie Rhenen-Elst (U)

Welkom in onze praktijk!

Het team bestaat uit elf personen met ieder een eigen specialisatie. Zo kunt u in onze praktijk naast reguliere fysiotherapie, revalidatie en oefentherapie Cesar, onder andere terecht voor manuele therapie, bekkenfysiotherapie, shockwave, echografie, slaapoefentherapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, handtherapie, dry-needling en fysio- en medische fitness. Ook bieden wij in Rhenen Floor® Zwangerschapstraining, Floor® Hersteltraining en Floor® Bevallingsvoorbereiding.

Een afspraak maken kan tussen 8.00 uur en 12.00 uur aan de balie in Rhenen, of u kunt ons bellen op nummer:

Voor Rhenen: 0317-613467

Voor Elst: 0318-471930

Voor Achterberg: 0317-615589

In de middag is onze telefonische bereikbaarheid beperkt.

Sportfysiotherapie

Sport en bewegen is leuk en nog gezond ook. De een speelt competitie en gaat voor de winst, de ander loopt geregeld een rondje hard, een derde zou graag zijn conditie willen verbeteren of wat gewicht willen verliezen. Waar de algemeen fysiotherapeut zijn patienten behandelt om weer de dagelijkse aktiviteiten te kunnen verrichten, gaat de sportfysiotherapeut vaak nog een stap verder. Hij krijgt doorgaans te maken met klanten die niet alleen weer aan het werk willen, maar ook graag de tennisbaan op en neer willen rennen. Of met fanatieke sporters die hun sport weer op hoog niveau willen beoefenen.Toch ziet de sportfysiotherapeut in zijn praktijk ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, waarbij sport juist wordt ingezet als onderdeel van de therapie.
De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten en spieren, maar kan ook bedoeld zijn juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Ofwel hoe blijf je fit tijdens een blessureperiode.
De sportfysiotherapeut weet welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet. Hij kan vertellen wàt iemand zou kunnen gaan doen en hòe. Zonodig neemt hij een FysioFitheidScan af om te bepalen hoe fit je bent. Hij adviseert over het dragen van sportschoenen, geeft aan of een brace raadzaam is , geeft oefeningen en advies over de beweegtechniek. Hij behandelt sportblessures, adviseert over trainingsopbouw of het uitvoeren van trainingsvervangende arbeid. Hij is specialist in sportgerelateerde bewegingen en stemt de therapie daarop af.
Hij kan u adviseren en begeleiden om tot betere prestaties te komen en de kans op blessures te verminderen.
Tevens adviseert en begeleidt hij startende sporters.

De sportfysiotherapeut werkt vaak samen met andere disciplines in de zorg zoals sportartsen, chirurgen en andere specialisten binnen de fysiotherapie. De sporfysiotherapeut is direct toegankelijk en speelt een belangrijke rol op het gebied van blessurepreventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport als hobby of beroep heeft.
Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) en volgt bij- en nascholing om zijn kennis en vaardigheden op peil te houden.